Beobank volkstribune

10/01/2021, het BK veldrijden voor elite vindt plaats in Meulebeke. Door coronamaatregelen gaat dit kampioenschap uiteraard door zonder supporters en met zeer strikte veiligheidsvoorschriften. “Al sinds het begin van het veldritseizoen zien we geen supporters meer langs het parcours staan. Dankzij Beobank en 1st DVision kwam hier verandering in.

We werden benaderd door Beobank om een supportersactie op te zetten op het Belgisch kampioenschap Veldrijden in Meulebeke en staken met het hele team de koppen bij elkaar. Na een stevige brainstorm werden alle ideeën nauwgezet uitgeschreven en voorgelegd aan Beobank. Al gauw kregen we een ‘GO’ en gingen we aan de slag.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Lees hieronder verder.

Volkstribune Beobank Sanne Cant

Beobank heeft supporteren van op afstand een nieuwe dimensie gegeven. Wij adviseerden hen om een ware Volkstribune te bouwen op het BK in Meulebeke. De renners zouden zich niet meer alleen voelen in het veld. Nee, de supporters konden hen opnieuw naar de overwinning schreeuwen via geluidsfragmenten, geschreven supportersslogans en hun supporterende gezichten op ware grootte.

Om ons idee extra kracht bij te zetten ontwierpen we 3D visuals van de volkstribune. Daarvoor namen we een professionele designer onder de arm. We leveren steeds kwaliteit af, zowel in de pré-productie als in de productiefase worden alle mogelijke middelen aangewend om tot een geslaagd eindresultaat te komen.

3D visual Parcourview
3D visual main view

Door het uitrollen van een online platform door Beobank waarop supporters hun persoonlijke supportersslogans, geluidsfragmenten en foto's konden uploaden, konden wij de designs opmaken van de levensgrote supporters en de slogans op de LED-boarding van de volkstribune.

We ontwierpen natuurlijk niet enkel de designs, maar stonden uiteraard ook in voor het logistieke gedeelte van de activatie.
De volgende stap was het omzetten van de theorie in de praktijk. De puzzelstukjes leggen is steeds het leukste gedeelte van iedere activatie. Je ziet de designs als het ware tot leven komen. De panelen werden door ons team tegen de tribune bevestigd. Om het geheel af te werken kreeg de tribune zelf een eigen aankleding met speciaal ontworpen spandoeken.

Samen met onze trouwe partners bouwden we een Volkstribune om 'u' tegen te zeggen.
We zetten alles graag op een rijtje:

- 70 levensgrote supporters geprint op kanaalplaat
- 60 slogans weergegeven op LED-boarding
- 10 geluidsfragmenten afgespeeld via speakers
- 2 tribunes met 3 verdiepingen
- 27 meter LED-boarding
- 10 Spandoeken
- 6 Vlaggen
- 15 Meshdoeken
- 2 Inflatable tubes
- 1 Easy-up tent voor de regie

Omwille van het grote succes en de speelse visibiliteit heeft Beobank besloten om deze actie nogmaals uit te rollen op het WK veldrijden in Oostende. Daar hebben de renners opnieuw kunnen genieten van de aanwezigheid van 'virtuele' supporters.
Als kers op de taart zullen alle deelnemers aan de actie hun levensgrote zelve aan de deur bezorgd krijgen.

Bekijk de video van de"De Volkstribune" hier.

Heeft u ook interesse in het opzetten van een supportersactie? Aarzel dan niet om ons te contacteren.
Wij verwachten jou!

1st Dvision BK Veldrijden Webres Mats Palinckx 230
Volkstribune Beobank met vlaggen
Volkstribune Beobank met medewerker 1st DVision
Volkstribune Beobank doorkijk
Volkstribune Beobank/1st Dvision
Inflatable tube Beobank

Samenwerken met een professioneel & enthousiast team?

Get in touch!

Werken bij 1stDVision

Bekijk jobs